Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful statului anunță proteste pentru 24 septembrie

© Sputnik / Мирослав РотарьПротесты организованы двумя оппозиционными политформированиями - Партией социалистов и "Нашей партией".
Протесты организованы двумя оппозиционными политформированиями - Партией социалистов и Нашей партией. - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova se așteaptă o toamnă cu proteste: președintele Igor Dodon a declarat că pe 24 septembrie - zi în care ar fi trebuit să se desfășoare referendumul consultativ inițiat de el și pe care Curtea Constituțională l-a anulat – în țară vor fi organizate proteste

CHIȘINĂU, 28 aug — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat în interviul acordat pentru radio Sputnik Moldova că pe 24 septembrie, dată la care urma să se desfășoare referendumul consultativ inițiat de domnia sa, în țară vor avea loc proteste.

Vom ieși în stradă pentru a ne expune poziția cu privire la acest referendum. Vom adopta o rezoluție și vom anunța pașii concreți pe care îi vom face în continuare, a punctat Dodon.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon vrea un nou concept pentru Republica Moldova

Șeful statului a specificat însă că protestul respectiv nu are nici o tangență cu acțiunile opoziției extraparlamentare, planificate pentru această toamnă.

Dodom a menționat că mitingurile de protest puteau fi evitate în cazul în care avea loc referendumul, adăugând că protestele vor fi organizate anume în ziua în care urma să se desfășoare plebiscitul.

Anterior, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a recunoscut drept neconstituțional decretul președintelui Dodon cu privire la organizarea pe data de 24 septembrie a unui referendum republican consultativ, în cadrul căruia cetățenii urmau să-și expună părerea pe marginea câtorva chestiuni: extinderea prerogativelor președintelui țării, alegeri parlamentare anticipate, reducerea numărului de deputați în Parlament de la 101 la 71, returnarea miliardului de dolari dispărut din băncile țării, precum și predarea istoriei Moldovei în școlile din țară.

Fluxul de știri
0