Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi vremea în ultimele zile de vară: Meteorologii au emis un avertisment

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaМетеорный поток Персеиды
Метеорный поток Персеиды - Sputnik Moldova
Abonare
După două zile ca de "cuptor", începutul de săptămână a venit cu vreme mai răcoroasă, cer acoperit și precipitații slabe

CHIȘINĂU, 28 — Sputnik. În dimineața zilei de luni am avut parte de câteva picături de ploaie și temperaturi mai confortabile. Meteorologii promit pentru astăzi precipitații cu descărcări electrice în toată țara, însă neimportante cantitativ.

Valorile termice maxime se vor încadra astăzi între 27-29 de grade.

Mâine nu va mai ploua, însă cerul va rămâne variabil. Temperaturile vor mai coborî ușor, astfel că diurnele nu vor depăși 23-25 de grade. Vremea își va păstra aceleași caracteristici și miercuri, cu o răcire mai accentuată în timpul nopții, când minimele vor coborî sub 10 grade.

Лето - Sputnik Moldova
Prognoza meteo: cum va fi vremea pe 27 august, dar și de Sfânta Maria

De joi însă temperaturile vor urca constant, astfel că în primele zile de toamnă vom avea iarăși temperaturi de până la 30-31 de grade.

Plpoi în perioada următoare nu se prevăd. Astfel, în pofida precipitațiilor de astăzi, Serviciul Hidrometeorologic de stat a emis avertizarea "cod galben" de pericol excepțional de incendiu, în vigoare din 26 august și până pe 1 septembrie.

Potrivit meteorologilor, în sudul țării se va menține pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

"Din cauza lipsei unei cantități semnificative a ploilor, până la data de 1 septembrie se va crea pericolul excepțional de incendiu pe o mare parte a teritoriului", atenționează specialiștii.

Fluxul de știri
0