Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Reacția lui Pavel Filip la rugămintea Federației Ruse

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Află care a fost reacția premierul moldovean Pavel Filip la rugămintea Moscovei de a renunța la intenția includerii în ordinea de zi a Adunării Gegnerale a ONU a problemei retragerii trupelor militare internaționale de pe teritoriul Transnistriei

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. Duminică, premierul moldovean Pavel Filip a declarat pentru RIA Novosti că poziția Chișinăului privind intenția includerii în ordinea de zi a Adunării Gegnerale a ONU a problemei retragerii trupelor militare internaționale de pe teritoriul Transnistriei este cunoscută.

Негуца напомнил, сколько жителей Молдовы имеют гражданство России - Sputnik Moldova
Rusia
Andrei Neguța a transmis Guvernului de la Chișinău rugămintea Federației Ruse

Reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, a făcut această cerere prin intermediul unei scrisori în care opinează că prezența trupelor ruse "reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității internaționale".

Fiind întrebat care este reacția Chișinăului la rugămintea Moscovei de a renunța la intenția de a solicita ca problema retragerii trupelor militare internaționale de pe teritoriul Transnistriei să fie inclusă pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU, Pavel Filip a declarat că poziția Chișinăului este cunoscută.

”Cunoașteți care este poziția Chișinăului, pentru că noi am exprimat-0 în marja ONU. Din acest motiv cred că nu am ce să comentez”, a declarat Filip imediat după ceremonia de depunere de flori de la memorialul Eternitate cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova.

Viceprim-ministru pentru Reintegrare Gheorghe Bălan - Sputnik Moldova
Politică
Chestiunea transnistreană: Chișinăul este împotriva acțiunilor unilaterale

Sâmbătă, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Adrei Neguța, a transmis Guvernului de la Chișinău rugămintea Rusiei să renunța la intenția de a solicita ca problema retragerii trupelor militare internaționale de pe teritoriul Transnistriei să fie inclusă pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU.

Anterior, reprezentantul Rusiei la ONU, Vasilii Nebenzea, a declarat că gestul autorităților din Moldova este un pas neprietenesc, care nu contribuie la menținerea păcii.
Pe teritoriul Transnistriei este dislocat Grupul Operativ al Trupelor Ruse, succesor al Armatei a 14-a, care a trecut după destrămarea URSS sub jurisdicția Rusiei. Însă principala sarcină a acestuia este misiunea de pacificare și paza depozitelor de armament.

Și președintele moldovean Igor Dodon a declarat că acțiunile Guvernului de la Chișinău sunt doar niște acțiuni de PR.

Fluxul de știri
0