Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Andrei Neguța a transmis Guvernului de la Chișinău rugămintea Federației Ruse

Abonare
Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a transmis Guvernului de la Chișinău rugămintea Rusiei privind problema retragerii trupelor militare internaționale din regiunea transnistreană

CHIȘINĂU, 26 aug — Sputnik. Rusia a rugat autoritățile de la Chișinău să renunța la intenția de a solicita ca problema retragerii trupelor militare internaționale de pe teritoriul Transnistriei să fie inclusă pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU, a declarat pentru RIA Novosti ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon reacționează dur: Praf în ochi și acțiune de PR

Potrivit lui Neguța, recent el a transmis Guvernului mesajul vicepremierului rus de Externe, Serghei Reabkov, în care acesta afirmă că ”Rusia roagă ca Moldova să nu insiste asupra includerii în ordinea de zi”.

”Mi-au mulțumit pentru faptul că am transmis acest mesaj. Și, desigur, în următoarele zile trebuie să fie luată o decizie”, a subliniat Neguța.

Anterior, reprezentantul Rusiei la ONU, Vasilii Nebenzea, a declarat că gestul autorităților din Moldova este un pas neprietenesc, care nu contribuie la menținerea păcii.

Pe teritoriul Transnistriei este dislocat Grupul Operativ al Trupelor Ruse, succesor al Armatei a 14-a, care a trecut după destrămarea URSS sub jurisdicția Rusiei. Însă principala sarcină a acestuia este misiunea de pacificare și paza depozitelor de armament.

Fluxul de știri
0