Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Înainte-prăznuirea Adormirii Maicii Domnului; Sfântul Proroc Miheia

© Sputnik / Дарья ЧернегаСвято-успенская церковь
Свято-успенская церковь - Sputnik Moldova
Abonare
Prorocul Miheia a înfruntat prin cuvintele sale fărădelegile celor bogaţi şi puternici faţă de cei săraci, vestind pedeapsa pe care Dumnezeu le-a pregătit-o

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. Astăzi, Biserica Ortodoxă cins­teşte Înainte-prăznuirea Adormirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Maica după trup a Domnului nostru Iisus Hristos. Tot astăzi este pomenit și Sfântul Proroc Miheia  care a trăit în secolul 8 î.Hr., unul dintre cei 12 proroci mici ai Vechiului Testament.

El s-a născut în ţinutul Moreşet şi a trăit sub domnia lui Iotam, a lui Ahaz şi a lui Ezechia, regii din Iuda, cu 721 de ani înainte de Întruparea Domnului Iisus Hristos. De la el ne-a rămas o carte în şapte capitole care se află în Vechiul Testament. Sfantul Miheia a fost contemporan cu prorocii Isaia, Amos si Osea.

Кэприянский Свято-Успенский Монастырь - Sputnik Moldova
Postul Sfintei Marii - care este adevărata semnificație și când a fost instituit

Tot el l-a mustrat aspru pe Ahav, împăratul Samariei, pentru viata sa păcătoasă, motiv pentru care este nevoit sa se retragă în munți pentru a nu fi ucis. Prorocul a prezis și distrugerea Samariei și a Ierusalimului. Însă, cea mai importantă este aceea despre Betleem, ca loc al nașterii Mântuitorului.

După moartea lui Ahav, Miheia a fost ucis de fiul acestuia. A fost înmormântat în satul său, Moreset.
În timpul domniei împăratului Teodosie cel Mare, Episcopul Zevin al Eleftheroposului a avut o vedenie mistică în urma căreia s-au descoperit moaștele Prorocului Miheia, împreună cu cele ale Prorocului Avacum.

Mâine creștinii vor prăznui Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare cu care se încheie perioada postului Sfintei Marii.

Fluxul de știri
0