Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon reacționează dur: Praf în ochi și acțiune de PR

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului, Igor Dodon, a reacționat la decizia Guvernului Republicii Moldova de a solicita ca chestiunea privind retragerea forțelor militare străine de pe teritoriul țării să fie discutată în cadrul Adunării Generale a ONU

CHIȘINĂU, 23 aug — Sputnik. Președintele Moldovei, Igor Dodon, a comentat decizia Guvernului țării de a solicita ca problema retragerii trupelor militare internaționale de pe teritoriul Transnistriei să fie inclusă pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU.

Reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, a făcut această cerere prin intermediul unei scrisori în care opinează că prezența trupelor ruse "reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității internaționale".

Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Exclusiv: procesul de reintegrare a Transnistriei va începe în 2018

"Guvernul Republicii Moldova, în conformitate cu art. 11 a Cartei Organizației Națiunilor Unite, solicită ca problema retragerii definitive a trupelor militare internaționale de pe teritoriul Transnistriei să fie inclusă pe ordinea de zi a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale", potrivit textului scrisorii.

Pe teritoriul Transnistriei este dislocat Grupul Operativ al Trupelor Ruse, succesor al Armatei a 14-a, care a trecut după destrămarea URSS sub jurisdicția Rusiei. Însă principala sarcină a acestuia este misiunea de pacificare și paza depozitelor de armament.

"Ar trebui să examinăm separat operațiunea de menținere a păcii, care, potrivit experienței ultimilor 25 de ani, este una de succes și trebuie continuată, și aflarea acolo a bazei militare, care ar putea fi retrasă în cazul soluționării politice a conflictului. Toți înțeleg foarte bine acest lucru", a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

Dodon consideră că respectiva adresare nu este decât o acțiune de PR

"Decât să arunce praf în ochi protectorilor și păpușarilor occidentali, recomandăm Guvernului să se concentreze pe pașii concreți care ar face posibilă restabilirea încrederii între Chișinău și Tiraspol, soluționarea problemelor curente ale oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, reluarea procesului de negocieri în formatul "5+2", a mai adăugat Dodon.

Fluxul de știri
0