Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii în cazul femeii ținute cu forța și obligate să lucreze în satul Ucrainca

Abonare
Poliția de Frontieră a stabilit că, în afară de femeia din Ialoveni și copilul acesteia de 13 ani, care au fost obligați să muncească în satul Ucrainca, acolo mai era și o altă victimă.

CHIȘINĂU, 25 aug — Sputnik. Angajații Poliției de Frontieră a Republicii Moldova au scos la iveală noi detalii în cazul femeie și copilului forțați să muncească în satul Ucrainca din raionul Căușeni.

La sfârșitul lunii iunie, polițiștii de frontieră au fost informați că o femeie din satul Puhoi, raionul Ialoveni, și copilul acesteia de 13 ani erau obligați, prin amenințări, să pască oile. Pe acest caz Procuratura raionului Căușeni a inițiat un dosar penal.

Sclavie în România, imagini video făcute publice de Poliție - Sputnik Moldova
Societate
Sclavie în secolul XXI: Ce a păţit o tânără din Ialoveni

În urma investigațiilor s-a constatat că răufăcătorii nu erau la prima experiență de acest gen, când străinii erau forțați să muncească în folosul lor. În anii 2009 — 2010, ei au mai ținut la stână un alt copil de 13 ani pe care l-au pus cu forța la muncă. Acesta a reușit în cele din urmă să fugă.

Stăpânii acelei turme de oi figurează deja în două dosare penale intentate pentru trafic de copii. Ei riscă de la 10 până la 12 ani de închisoare.

Un caz asemănător a fost înregistrat și în satul Tocuz din același raion. Din primăvara anului 2015 până în toamna anului 2016, aici au fost obligați să muncească doi bărbați în vârstă de 38 și 40 de ani.

Fluxul de știri
0