Americanii se tem că Trump ar putea face asta

© REUTERS / Kevin LamarqueПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea americanilor susțin politica economică promovată de Trump și consideră că președintele își îndeplinește promisiunile electorale, însă aceștia au temeri de alt ordin

CHIȘINĂU 25 aug — Sputnik. Temerile că „vorbele și acțiunile președintelui ar putea atrage involuntar (SUA) într-un conflict internațional" sunt împărtășite de 68% dintre americani chestionați, potrivit datelor sondajului sociologic realizat de Universitatea George Washington, informează Sputnik Georgia.

Conform studiului, 29% dintre respondenți au o părere diametral opusă.

Republikaner Donald Trump - Sputnik Moldova
Liderul Nord-Coreean i-a făcut pe plac lui Trump: declarația liderului american

În afară de aceasta, 71% dintre cei chestionați consideră că comportamentul lui Trump nu este cel ”la care tea-i aștepta din partea unui președinte (27% nu sunt de acord cu această opinie).

Atitudinea președintelui SUA față de Coreea de Nord (RPDC) este dezaprobată de 53% dintre respondenți, iar 43% o aprobă.

Politica economică promovată de Trump este susținută de jumătate dintre participanții la sondaj (46% nu susțin). Totodată, 52% consideră că șeful statului își îndeplinește promisiunile făcute în campania electorală, în timp ce 44% dintre americani au exprimat o părere opusă.

„Sondajul demonstrează că americanii sunt mai curând împotriva caracterului președintelui Trump decât împotriva agendei acestuia. Dacă și există astăzi o aluzie de consens în America, atât de divizată în ultima perioadă, asta ține anume de declarațiile inadecvate și comportamentul lui Trump, în contextul funcției pe care o ocupă", consideră Michael Cornfield, profesor la Universitatea George Washington.

Sondajul a fost realizat în perioada 13 — 17 august, pe un eșantion de 1000 de persoane. Marja de eroare este de 3,1 puncte procentuale.

Fluxul de știri
0