Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul Nord-Coreean i-a făcut pe plac lui Trump: declarația liderului american

© REUTERS / Carlo AllegriRepublikaner Donald Trump
Republikaner Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump s-a arătat satisfăcut de decizia pe care a luat-o liderul Nord-Coreean, Kim Jong-Un

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a salutat decizia liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, de a renunța la lansarea de rachete balistice în direcția insulei Guam, unde se află baza militară americană Andersen și baza navală Apra Harbor.

Trump a calificat drept „înțeleaptă” decizia lui Kim Jong-Un.

U.S. aircraft carrier USS Carl Vinson arrives for an annual joint military exercise called Foal Eagle between South Korea and U.S, at the port of Busan, South Korea, March 15, 2017. - Sputnik Moldova
SUA au trimis un nou portavion spre Coreea, dar nu din cauza Phenianului

„Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a luat o decizie înțeleaptă și întemeiată. Alternativa ar fi fost una catastrofică și inacceptabilă", a scris Trump pe pagina sa de Twitter.

Recent, în timpul inspectării forțelor armate, Kim Jong-un a declarat că „este dispus să-și schimbe poziția față de comportamentul ridicol al americanilor", recomandându-le „să cântărească toate avantajele și dezavantajele situației create" și „să înțeleagă că o confruntare este în detrimentul ambelor părți".

„Pentru diminuarea tensiunii și pentru prevenirea unor ciocniri militare, SUA trebuie să înceteze orice provocări și să ne lase în pace", a declarat Kim Jong-un.

Situația din peninsula Coreeană a devenit încordată după o serie de schimburi de replici între Coreea de Nord și SUA. Autoritățile de la Phenian au promisă să lanseze rachete balistice asupra insulei Guam, unde se află obiective militare americane. La rândul său, Trump a promis că în cazul unui atac din partea nord-coreenilor, „se va întâmpla ceva ce lumea nu a mai văzut".

Fluxul de știri
0