Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trei cetățeni străini, arestați pentru că au făcut asta: Poliția oferă detalii

© Photo : politia.mdAngajații INI au reținut 3 cetățeni ucraineni
Angajații INI au reținut 3 cetățeni ucraineni - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reținut trei cetățeni ucraineni care sunt suspectați de acces neautorizat la rețelele și serviciile de telecomunicații ale Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 24 aug — Sputnik. Trei cetățeni ai Ucrainei, de 21, 25 și 31 de ani, au fost arestați pentru 30 de zile. Aceștia sunt suspectați de acces neautorizat la rețelele și serviciile de telecomunicații ale Republicii Moldova, cu folosirea mijloacelor tehnice speciale.

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Nici o zi fără rețineri: Operațiune specială a polițiștilor de la Botanica

Angajații Inspectoratului Național de Investigații și procurorii din Capitală au constatat că, în perioada mai-august 2017, suspecții închiriau mai multe imobile în perimetrul municipiului Chișinău, de unde se conectau ilegal la rețelele și serviciile de telecomunicații, utilizând un serviciu al operatorului de telefonie mobilă Orange, ”astfel asigurând ratarea veniturilor planificate din prestarea serviciilor de terminație a apelurilor internaționale”.

În urma perchezițiilor efectuate în apartamentele închiriate de aceștia, au fost depistate și ridicate două dispozitive "gateway", un "simbox", telefoane mobile, carduri bancare, un  carnet cu înscrisuri de ciornă, cartele SIM "Orange", un acumulator cu transformator, un dispozitiv artizanal de consum al substanțelor narcotice, un pachet de hârtie cu o masă vegetală cu miros specific.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă de la 67 la 167 de mii de lei sau închisoare de până la 5 ani.

Fluxul de știri
0