Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cutremur în Italia: numerele de urgență la care pot telefona cetățenii moldoveni

© Sputnik / Evghenii PanasencoМинистерство иностранных дел и европейской интеграции
Министерство иностранных дел и европейской интеграции - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul Ministerului de Externe al Republicii Moldova a menționat într-un comentariu pentru Sputnik Moldova că printre persoanele care au avut de suferit în urma cutremurului produs în Italia nu sunt cetățeni moldoveni

CHIȘINĂU, 22 aug — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) i-a comunicat reporterului Sputnik Moldova că printre persoanele care au avut de suferit în urma cutremurului din Italia nu se află cetățeni ai Republicii Moldova.

Cutremur în Italia, 22 august 2017 - Sputnik Moldova
Cutremur devastator în Italia: Doi morți și zeci de răniți - VIDEO

Seismul de pe insula Ischia s-a produs luni seara. Inițial, Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia a comunicat că acesta a avut o magnitudine de 3,6 grade, însă după miezul nopții experții au corectat estimările anterioare declarând o magnitudine de 4,0 pe Richter. Epicentrul a fost localizat în imediata apropiere a litoralului de vest al insulei Ischia, în mare, la o adâncime de 10 km. Conform datelor seismologilor, cutremurul a fost urmat de 14 replici cu o intensitate mai slabă. Potrivit ultimelor date ale autorităților locale, două femei și-au pierdut viața, iar alte 39 de persoane au fost rănite.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova aduce la cunoștință că, la momentul actual, potrivit informațiilor preliminare ale Ambasadei Republicii Moldova la Roma, printre victimele cutremurului din 21 august 2017 în insula italiană Ischia, nu sunt cetățeni moldoveni", au comunicat responsabili din cadrul departamentului.

Ministerul și Ambasada Republicii Moldova la Roma vor monitoriza în continuare situația provocată de acest cutremur.

În caz de necesitate, cetățenii moldoveni se pot adresa pentru asistență la Ambasada Republicii Moldova la Roma la numărul de urgență +39 3294421091, precum și la Centrul de Apel al MAEIE din Republica Moldova — 080090990 (apel gratuit) sau din străinătate +373 22 690 990.

Fluxul de știri
0