Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce se întâmplă pe litoralul turcesc: Pericolul infecției cu Coxsackie persistă

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaПродавец пляжных товаров
Продавец пляжных товаров - Sputnik Moldova
Abonare
Pericolul persistă: virusul Coxsackie s-a declanșat de-a binelea pe litoralul turcesc, afectând în temei copiii

CHIȘINĂU, 21 aug — Sputnik. Virusul Coxsackie s-a extins în câteva stațiuni balneare din Turcia. Turiștii continuă să se plângă de contractarea acestei infecții.

Potrivit datelor „Rospotrebnadzor", contaminarea cu virusul respectiv a fost diagnosticată cu precădere în hotelurile din orașele Side, Alanya, Kemer și Belek, la persoanele venite să se odihnească aici în a doua jumătate a lunii iulie. În majoritatea cazurilor este vorba de copii.

Шезлонги на пляже курорта Кемер в Турции - Sputnik Moldova
Pericol pentru copii pe litoralul turcesc: Pot reveni acasă cu virusul Coxsackie

Potrivit Sputnik Belarus, Ministerul Sănătății din Turcia a respins inițial informațiile apărute în mass-media cu privire la existența epidemiei de Coxsackie în țară, însă ulterior a acceptat ajutorul specialiștilor ruși în combaterea virusului. Ministerul Sănătății a pregătit o notă pentru cetățenii ruși aflați la odihnă în care recomandă spălarea minuțioasă a mâinilor înainte de masă, după mersul la toaletă și după plimbare, precum și consumul exclusiv al apei de băut îmbuteliate sau fierte. În afară de aceasta, turiștii sunt rugați să nu le permită copiilor să se scalde în piscină.

Copii suportă boala cel mai greu, din acest motiv acestora li se acordă o atenție sporită. Cel mai mare risc de contactare a virusului îl prezintă piscinele și plajele. Acesta se transmite prin alimente, contact direct și pe calea aerului.

„Rospotrebnadzor" continuă să primească adresări din partea cetățenilor care au avut de suferit din cauza că au contractat boala în timpul odihnei în stațiunile din Turcia. La „linia fierbinte" au fost expediate peste 900 de mesaje în care au fost anunțate 832 de cazuri de îmbolnăvire. „Rospotrebnadzor" lucrează împreună cu Turcia în vederea coordonării acțiunilor pentru stabilizarea situației. Prima informație oficială despre virus a apărut pe site-ul „Rospotrebnadzor" pe 7 august. Ulterior, Ministerul Sănătății din Turcia a dat indicații să fie intensificată dezinfectarea locurilor publice din stațiunile balneare, mai cu seamă a piscinelor.

Turcia a acceptat prezența specialiștilor ruși care vor da o apreciere adecvată pericolului pe care îl prezintă virusul Coxsackie.

Persoane responsabile din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova au comunicat că cetățenii republicii nu s-au adresat instituțiilor diplomatice ale țării în legătură cu situația respectivă din Turcia.

Fluxul de știri
0