Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericol pentru copii pe litoralul turcesc: Pot reveni acasă cu virusul Coxsackie

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaШезлонги на пляже курорта Кемер в Турции
Шезлонги на пляже курорта Кемер в Турции - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă ţineţi la sănătatea copiilor dumneavoastră, evitaţi călătoriile în Turcia pentru că ar putea contracta un virus Coxsackie

CHIŞINĂU, 15 iul — Sputnik. Suntem în plin sezon estival, însă vacanţa la mare ne poate aduce şi surprize mai puţin plăcute. Informaţiile privind pericolele care ne pasc pe plajele dintr-o ţară sau alta apar cu regularitate.

O mămică atenţionează pe facebook asupra pericolului la care sunt expuşi copiii în cazul în care părinţii decid să plece cu aceştia în staţiunile de pe litoralul turcesc.

Întoarsă recent dintr-o vacanţă în regiunea Kemer, Daşa Petruhina scrie că copilul a contractat acolo virusul Coxsackie. Potrivit acesteia, cazul nu este unul singular.

„În fiecare zi vedeam cum din hotel duc la spital copii cu febra, cu diverse infecții inclusiv rotavirus, si nu e problema într-un anumit hotel, dar in general este o epidemie mare", a scris aceasta, publicând drept dovadă o fotografie cu picioruşul micuţului, acoperit de eriteme.

Aceasta le recomandă părinţilor care decid să meargă în Turcia să nu-şi ia copii cu ei, dacă ţin la sănătatea acestora.

© Facebook / Dashulea PetruhinaСообщение о вирусе Коксаки в Турции
Сообщение о вирусе Коксаки в Турции - Sputnik Moldova
Сообщение о вирусе Коксаки в Турции

Postarea a provocat discuţii aprinse pe reţeaua de socializare. Mai multe mămici au scris că s-au întors recent din Turcia, unde s-au odihnit împreună cu copii, declarând că au avut parte de condiţii foarte bune şi nici pomeneală de epidemie.

Город Несебыр - Sputnik Moldova
Vrei să pleci la odihnă? Vezi ce riscuri te pândesc în Bulgaria

Altele au spus însă că s-au confruntat cu aceeaşi problemă pe litoralul turcesc, atenţionând îndeosebi asupra dificultăţilor de diagnosticare corectă a maladiei.

Pe de altă parte, mai multă lume a menţionat că virusul respectiv poate fi contractat şi în Moldova, adus probabil de cei care revin de pe litoralul turcesc.

Precizăm că virusul Coxsackie face parte din familia enterovirusurilor şi determină boala numită „mînă-gură-picior". Aceasta este o boală virală, foarte contagioasă, care apare la copiii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 6 ani, manifestându-se prin apariţia unei erupţii pe palme, tălpi şi în gură. Boala est frecventă mai ales în sezonul cald.

Fluxul de știri
0