Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Hoț în lege, prins pe Aeroportul Chișinău: Vezi cine este - VIDEO

© Sputnik / Мирослав Ротарьзадержание нарушитель наручники
задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Abonare
"Дато Черепаха", care a dat spargeri în mai multe țări din lume, a ajuns în Republica Moldova prin Aeroportul Chișinău, urmând să se stabilească cu traiul în țara noastră.

CHIȘINĂU, 21 aug — Sputnik. Acum trei zile, Direcția Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații (INI) a intrat în posesia unor informații despre o persoană suspectă de origine georgiană a intrat pe teritoriul Republicii Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale au stabilit că bărbatul, în vârstă de 41 de ani, este,,hoțul în lege" Valerian Harebava, alias "Дато Черепаха".

Acesta a fost oprit de forțele de ordine în Aeroportul Internațional Chișinău, fiind condus la sediul INI, pentru a stabili scopul sosirii acestuia în Republicii Moldova, persoanele cu care contactează, precum și alte informații din sfera lumii interlope.

Hoțul urma să fie întâmpinat în Aeroport de două persoane, locuitori ai regiunii transnistrene.

Respectivul interlop de origine georgiană este specializat în comiterea furturilor din locuințe, fiind judecat de mai multe ori pe teritoriul diferitor state. Totodată, s-a stabilit că acesta a fost ”încoronat” la 28 octombrie 2012, în orașul Atena, Grecia, împreună cu alte autorități ale lumii interlope din Ucraina, precum și din Georgia.

Reținere - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: A fost reținut unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din CSI

Ultima dată acesta a fost condamnat pentru furt în Regatul Spaniei, la un an privațiune de libertate, de unde după eliberare, în luna iulie anul curent, a fost deportat în Georgia, fiind expulzat în Azerbaidjan și apoi în orașul Kiev. Ulterior, a venit în Moldova pentru a se stabili aici cu traiul.

Potrivit Poliției, persoanele din regiunea transnistreană care urmau să-l întâmpine nu îi sunt cunoscute, legătura cu aceștia a fost făcută prin intermediul unei persoane din Ucraina.

Hoțul în lege a fost expulzat din Republica Moldova pentru a fi prevenite orice activități ilegale.

În baza informațiilor operative și a numerelor de telefoane ridicate de la acesta, urmează a fi stabilite persoanele, cetățeni ai Republicii Moldova, precum și ai regiunii transnistrene cu care acesta a intrat în contact pentru a stabili legăturile criminale cu reprezentanții lumii interlope din RM.

Fluxul de știri
0