Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: A fost reținut unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din CSI

Abonare
Oamenii legii au reușit să-l aresteze pe cel mai iscusit hoț de safeuri din spațiul CSI

CHIȘINĂU, 31 iul — Sputnik. Polițiștii din Capitală împreună cu angajații Inspectoratului Național de Investigații au destructurat o grupare infracțională internațională specializată în furturi din locuințe. Membrii grupării au fost filați timp de o lună.

Potrivit Poliției, este vorba despre trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 şi 33 de ani, originari din Ucraina și regiunea transnistreană. Aceștia ar fi jefuit în jur de 10 locuințe de lux din municipiul Chișinău, iar prejudiciul material cauzat este estimat la peste 10 milioane de lei.

În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii au stabilit că, timp de o lună, bănuiții au închiriat o casă cu două niveluri în Chişinău. Aceștia furau bijuterii din aur, bani, icoane şi obiecte de cult, arme de foc și alte lucruri de preț.

După ce identificau apartamentul, membrii grupării instalau camere video camuflate, prin intermediul cărora monitorizau timpul plecării și revenirii la domiciliu a proprietarilor. Aceștia foloseau metode tehnice avansate pentru dezactivarea sistemelor de alarmă instalate în locuinţe.

Membrii grupării au fost prinși de polițiști în timp ce aceștia au pătruns în două apartamente amplasate pe bulevardul Ştefan cel Mare.

În urma percheziţiilor efectuate în automobil şi în locuința de lux din capitală închiriată de suspecți, au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri furate anterior din apartamente, la fel, au fost depistate și ustensilele (confecționate la comandă în orașul Odesa) folosite de către suspecți la deschiderea lacătelor.

”Un membru al grupului criminal este unul dintre cei mai buni specialiști din lumea interlopă în deschiderea lacătelor de uși și safeuri de orice tip. Acesta, își desfășura activitatea ilegală în țările membre ale CSI, fiind solicitat de mai multe grupări criminale”, informează Poliția Capitalei printr-un comunicat.

Toți membrii grupului au antecedente penale. Aceștia au fost arestați pentru 30 de zile și riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 până la 12 ani.Oamenii legii au destructurat o grupare criminală specializată în spargeri de apartamente

Fluxul de știri
0