Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este noul ambasador al Rusiei în SUA

© Пресс-служба Минобороны РФ / Accesați arhiva multimediaAnatoli Antonov
Anatoli Antonov - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care l-a numit pe Anatoli Antonov ambasador în SUA

CHIȘINĂU, 21 aug — Sputnik. Prin același decret, Putin l-a eliberat pe Serghei Antonov din funcția de viceministru al Afacerilor Externe, iar pe Serghei Kisleak — din cea de ambasador în SUA, pe care a deținut-o până în prezent.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: SUA au confirmat interceptarea convorbirilor ambasadorului Rusiei

Anatoli Antonov va fi Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Statele Unite ale Americii și observator permanent din partea Rusiei pe lângă Organizația Statelor Americane la Washington. Decretul de numire a acestuia în funcție a fost publicat pe pagina de internet a Kremlinului.

RIA Novosti notează că Antonov este diplomat de carieră. Din 2007 are rangul de ambasador extraordinar și plenipotențiar. Este născut în 1955. În 1978 a absolvit Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova, este doctor în științe politice, vorbește limbile engleză și birmană.

În perioada 2004 — 2011, Antonov a fost directorul Departamentului MAE rus pentru securitate și dezarmare, în anii 2011-2016 a fost viceministru al Apărării, după care a revenit la Ministerul Afacerilor Externe.

Anatoli Antonov îi va lua locul lui Serghei Kisleak, care este ambasadorul Rusiei în SUA din 2007.

Fluxul de știri
0