Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Starea lui Ghimpu se agravează, iată cauza

© Facebook / Mihai GhimpuMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Starea lui Mihai Ghimpu s-a agravat mult și brusc, după ce primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost arestat

CHIȘINĂU, 20 aug — Sputnik. Liderul Partidului Liberal a început să se comporte în ultima vreme mult mai straniu decât se manifesta pe vremuri, indiferent dacă era în opoziție sau la guvernare.

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Chirtoacă, la 39 de ani, în arest la domiciliu. Ghimpu îi urează la mulți ani

Se pare că Ghimpu a luat prea în serios importanța sa în marea politică moldovenească, în care acesta a ajuns accidental. Care sunt acele stranietăți din comportamentul liberalului din Colonița? Cel puțin următoarele momente bat prea tare la ochi:

El nu mai vine la ședințele Parlamentului, din moment ce Chirtoacă a devenit „clientul" procrorilor;

Dânsul postează lucruri stranii pe pagina sa de Facebook;

În ultima vreme Ghimpu vorbește cam des despre moarte și chiar se autocitează;

Acesta evită și mai mult presa în ultimele luni.

Ar mai fi și alte observații, dar o să mă limitez doar la acestea, deocamdată.

Probabil Mihai Ghimpu știe mai multe despre dosarul lui Chirtoacă și își dă seama că nu are cu ce-l ajuta, decât să facă declarații politice prin care să se victimizeze pe sine pe nepotul său.

Ghimpu îmi lasă impresia că încearcă să convingă organele de drept că „rolul exclusiv" pe care dânsul, în imaginația sa, îl joacă în istoria Republicii Moldova, are o valoare ce ar trebui să șteargă ca un burete, „din oficiu", toate fărădelegile comise de liberali. Faptul că procurorii, judecătorii și guvernarea nu-i recunosc geniul și ponderea îi accentuează liderului PL depresia și consternarea.

Fluxul de știri
0