Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Pavel Filip a exprimat condoleanțe poporului spaniol

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prim-ministrul Pavel Filip a transmis, în dimineața zilei de astăzi, un mesaj de condoleanțe și de solidaritate Premierului spaniol Mariano Rajoy și cetățenilor Regatului Spaniei, în legătură cu atentatele teroriste care au avut loc ieri în Barcelona și Cambrils, informează serviciul de presă al Guvernului

CHIȘINĂU, 18 aug — Sputnik. În prezent, reprezentanţii misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Madrid întreprind demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află cetăţeni moldoveni. Potrivit ultimelor informaţii, printre victime nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, mai informează serviciul de presă al Guvernului.

Люди, ставшие очевидцами наезда авто на людей в Барселоне - Sputnik Moldova
Sunt oare moldoveni printre victimele atacului terorist de la Barcelona

„Exprim sentimentele noastre de profundă compasiune şi solidaritate cu poporul spaniol în aceste clipe de grea încercare. Condamnăm cu fermitate astfel de acte de cruzime şi violenţă, îndreptate împotriva unor oameni nevinovaţi. Vă rog să transmiteţi, stimate domnule Prim-ministru, sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor, precum şi însănătoşire grabnică celor care au fost răniţi în atacuri", se spune în mesajul semnat de Pavel Filip.

În după-amiaza zilei de joi, 17 august 2017, un microbuz a intrat cu viteză în mulțime pe bulevardul Rambla din Barcelona. Potrivit ultimelor bilanțuri oficiale, 13 persoane și-au pierdut viața și cel puțin 80 au fost rănite. Poliția a anunțat arestarea a doi suspecți, iar Statul Islamic a revendicat atacul.

Un alt atac a avut loc joi noaptea, la Cambrils, la circa 120 de kilometri sud-vest de Barcelona. Poliția spaniolă a ucis cinci teroriști care au intrat cu un autovehicul în pietoni, rănind șapte persoane. Poliția spaniolă suspectată o legătură cu atentatul de la Barcelona.

Fluxul de știri
0