Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sunt oare moldoveni printre victimele atacului terorist de la Barcelona

© Photo: Twitter / The Boston GlobeЛюди, ставшие очевидцами наезда авто на людей в Барселоне
Люди, ставшие очевидцами наезда авто на людей в Барселоне - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova informează că ambasada țării noastre în Spania este în contact cu autoritățile locale și îndeamnă cetățenii moldoveni să evite regiunea La Rambla, iar în caz de necesitate să telefoneze la linia fierbinte

CHIȘINĂU, 17 aug — Sputnik. Diplomația de la Chișinău anunță prin intermediul serviciului său de presă că la Barcelona, după atacul terorist de azi, sunt persoane decedate și rănite, iar numărul exact al victimelor este în curs de stabilire.

An injured person is carried in Barcelona, Spain, Thursday, Aug. 17, 2017, after a white van jumped the sidewalk in the historic Las Ramblas district, crashing into a summer crowd of residents and tourists and injuring several people, police said - Sputnik Moldova
Exclusiv: o moldoveancă descrie coșmarul de după atacul terorist din Barcelona

„În prezent, autoritățile spaniole acordă ajutor persoanelor rănite iar zona accidentului este izolată de organele de poliție", notează sursa oficială.

„Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei este în contact cu autoritățile locale pentru a stabili dacă printre victime sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Totodată, se recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, aflați în or. Barcelona, să evite regiunea La Rambla iar în caz de urgență să apeleze linia fierbinte a Ambasadei Republicii Moldova din Regatul Spaniei la numărul de telefon +34 664598545", se menționează în comunicatul MAEIE.

În după-amiaza zilei de joi, 17 august 2017, un microbuz alb a intrat cu viteză în mulțime în regiunea La Rambla, or. Barcelona, Spania. Potrivit ultimelor informații, cel puțin 13 oameni au fost uciși. Șoferul care a condus camioneta în direcția pietonilor a fost reținut. De asemenea, sursele locale au informat că unul dintre organizatorii atacului a fost lichidat.

Fluxul de știri
0