Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vameșul care a luat mită 50 de euro ar putea sta la închisoare 15 ani

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможня
Таможня - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Banii au fost pretinși de către vameș pentru a nu iniția documentarea încălcării termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismului cu numere de înmatriculare străine

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Un angajat al postului vamal intern de control Vadul lui Vodă este cercetat penal după ce a fost reținut în flagrant delict de procurorii anticorupție în momentul primirii unei remunerări ilegale în sumă de 50 de euro. Acțiunea a avut la bază informații operative furnizate de ofițerii Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal. 

Potrivit denunțătorului, banii au fost pretinși de către vameș pentru a nu iniția documentarea încălcării termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismului cu numere de înmatriculare străine, aflat în posesie.

Таможенники - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Afară din Vamă: concediat pentru că a închis ochii la contrabandă

Vameșul a fost reținut pe un termen de 72 de ore, în privința acestuia fiind pornit un dosar penal pentru corupere pasivă. În cazul demonstrării culpabilității, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Totodată, bănuitul este vizat și într-o anchetă de serviciu, dispusă de către conducerea Serviciului Vamal, urmând a fi suspendat din funcție pe perioada desfășurării investigațiilor de rigoare.

Serviciul Vamal relansează apelul în adresa societății de a sesiza autoritatea vamală despre eventualele abuzuri admise de către colaboratorii vamali prin intermediul Liniei specializate anticorupție la numărul de telefon (+373 22) 574-111. Toate sesizările sunt preluate de către ofițerii Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal pentru examinare și întreprinderea măsurilor legale ce se impun, cu asigurarea concomitentă a confidențialității persoanei care a depus denunțul.


Fluxul de știri
0