Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Afară din Vamă: concediat pentru că a închis ochii la contrabandă

Abonare
Un angajat al Serviciului Vamal a fost concediat din cauză că nu și-a îndeplinit obligațiile de serviciu și a admis trecerea unui lot de contrabandă pe teritoriul Moldovei.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Serviciul Vamal a finalizat procedura disciplinară în privința unui angajat al postului vamal Cahul, care a admis introducerea în țară a unui lot de mărfuri nedeclarate, pentru care nu au fost achitate drepturile de import aferente.

Inspectorii Echipelor Mobile au descoperit în apropiere de Cahul mai multe loturi comerciale de detergenți, produse de îngrijire personală și produse alimentare în asortiment, achiziționate din Turcia. S-a constatat că majoritatea bunurilor nu erau indicate în copia declarației vamale deținute de către șofer, fiind astfel luată decizia inițierii unei acțiuni de documentare a cazului.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Demisiile la vamă au început: corupţii afară

Serviciul Vamal a dispus demararea unei anchete de serviciu în vederea stabilirii modalității de introducere a respectivelor bunuri pe teritoriul țării, precum și a unor eventuale implicări ale angajaților vamali.

Verificările au scos în evidență faptul că unitatea de transport în care au fost găsite mărfurile a tranzitat frontiera prin postul vamal Cahul, fiind identificat și inspectorul care a efectuat controlul vamal al respectivului autovehicul. Totodată, conform raportului de evaluare elaborat de către subdiviziunile specializate, valoarea în vamă a mărfurilor nedeclarate se cifrează la circa 22 de mii de lei.

Potrivit rezultatelor anchetei de serviciu, angajatul Serviciului Vamal a efectuat un control superficial al unității de transport, fapt ce a favorizat trecerea peste frontiera vamală a mărfurilor reținute. Considerând gravitatea încălcării admise și prejudiciul adus bugetului de stat, Comisia de Disciplină a Serviciului Vamal a decis eliberarea din serviciu a acestui angajat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0