SUA au trimis un nou portavion spre Coreea, dar nu din cauza Phenianului

© REUTERS / YonhapU.S. aircraft carrier USS Carl Vinson arrives for an annual joint military exercise called "Foal Eagle" between South Korea and U.S, at the port of Busan, South Korea, March 15, 2017.
U.S. aircraft carrier USS Carl Vinson arrives for an annual joint military exercise called Foal Eagle between South Korea and U.S, at the port of Busan, South Korea, March 15, 2017. - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu acordat pentru Sputnik, expertul rus în securitate Lev Korolkov a comentat asupra posibilului scop al portavionului american Ronald Reagan care a fost mutat în Peninsula Coreeană

CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik. Portavionul USS Ronald Reagan se află în largul coastei Coreei de Nord după ce autoritățile comuniste din Phenian au efectuat un nou test de rachete balistice, scrie Sputnik International.

Боевое дежурство крейсера Адмирал Кузнецов в Сирии. Видео Минобороны РФ - Sputnik Moldova
Video
Portavionul rusesc „Amiralul Kuznețov”, în misiune

Portavionul USS Ronald Reagan va înlocui portavionul USS Carl Vinson, care a fost amplasat luna trecută lângă Peninsula Coreeană ca o demonstrație de forță pe fondul tensiunilor în creștere din regiune.

Cele două portavioane vor efectua exerciții militare comune în cursul acestei luni, au declarat oficiali ai marinei SUA pentru CNN. USS Ronald Reagan a părăsit apele japoneze marți.

Cel mai recent test de rachete nord-coreean a fost efectuat duminică, când o rachetă balistică a căzut în Marea Japoniei. A doua zi, guvernul țării a confirmat că racheta a reintrat cu succes în atmosfera inferioară a Pământului.

Expertul rus în securitate, Lev Korolkov, a descris pentru Sputnik ceea ce marina americană speră să realizeze prin redistribuirea portavionului USS Ronald Reagan.

"În primul rând, este un spectacol de forță și o încercare de a exercita presiuni asupra Rusiei și a Chinei, principalele puteri din această regiune. A doua sarcină este de a sprijini aliații Washingtonului, și anume Japonia și Coreea de Sud. Este îndreptat împotriva Coreei de Nord", a spus Korolkov.

Potrivit lui, toată lumea știe foarte bine că, în ciuda declarațiilor liderului Kim Jong, Coreea de Nord nu va fi niciodată prima care va lansa un atac.

"Chiar și așa, SUA doresc să exercite presiuni asupra Phenianului pentru a-și suspenda activitatea în ceea ce privește dezvoltarea armelor nucleare, dat fiind că Coreea de Nord face progrese în acest domeniu, dar nu va exista niciun conflict deoarece nicio parte nu este pregătită", a spus Korolkov încheiat.

Între timp, mass-media a informat că imaginile prin satelit arată că Coreea de Nord modernizează stația de lansare Sohae situată în provincia Pyongan de Nord, din care au fost lansate în martie 2017 patru rachete balistice.

USS Harry S. Truman - Sputnik Moldova
SUA îşi arată mușchii în faţa Rusiei. Încă un portavion mutat în Mediterană

Pe 6 martie, Coreea de Nord a lansat patru rachete de la Sohae în direcția Mării Japoniei și a testat un nou motor cu rachete de înaltă tură, 12 zile mai târziu. De la începutul anului 2016, Coreea de Nord a efectuat o serie de lansări de rachete și teste nucleare, provocând critici la nivel mondial și o escaladare a tensiunii în Peninsula Coreeană.

Ca urmare a acțiunilor Phyongyang, Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit sancțiunile împotriva Coreei de Nord în încercarea de a forța țara să pună capăt testelor nucleare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0