Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernarea vrea să transforme Moldova într-un centru regional

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер Молдовы Октавиан Калмык
Вице-премьер  Молдовы Октавиан Калмык - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul moldovean al Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, a făcut publice planurile actualei guvernări de la Chișinău privind perspectivele Republicii Moldova în economia regiunii

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Miercuri în cadrul unui mic dejun de afaceri cu membrii Asociației Investitorilor Străini (FIA), ministrul de resort, Octavian Calmîc, a vorbit și despre politicile, care urmează a fi implementate de autorități în domeniul politicii bugetar-fiscale, reformei regulatorii, armonizării legislației naționale, etc., scopul final al cărora constă în crearea unui mediu favorabil pentru activitatea agenților economici.

Octavian Calmîc participă la ”Davos-ul de vară” din orașul Dalian, China - Sputnik Moldova
Declarații fără precedent făcute de Octavian Calmîc la ”Davos-ul de vară”

„Noi dorim să transformăm Republica Moldova într-o platformă atractivă pentru investiții, într-un centru regional, capabil să furnizeze produse și servicii de calitate atât pentru piața internă, cât și cea externă", a declarat ministrul.

El a mai spus că Ministerul Economiei și Infrastructurii depune toate eforturile pentru atragerea investițiilor în Republica Moldova, crearea unui mediu favorabil pentru activitatea investitorilor.

Totodată, el a subliniat că „astăzi avem nevoie și de un suport din partea mediului de afaceri în promovarea acestor politici, a unei deschideri mai largi în procesul de identificare și soluționare a problemelor care apar în procesul de realizare a proiectelor investiționale sau de altă natură".

 

Fluxul de știri
0