Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarații fără precedent făcute de Octavian Calmîc la ”Davos-ul de vară”

© Photo : mec.gov.mdOctavian Calmîc participă la ”Davos-ul de vară” din orașul Dalian, China
Octavian Calmîc participă la ”Davos-ul de vară” din orașul Dalian, China - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul Octavian Calmîc participă la reuniunea anuală a Noilor Campioni, supranumită și "Davos-ul de vară", care are loc în orașul Dalian din China

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. Ministrul moldovean al Economiei, Octavian Calmîc, consideră că încurajarea companiilor de peste hotare de a veni pe piața autohtonă cu proiecte investiționale de anvergură va asigura dezvoltarea economiei moldovenești. O declarație în acest sens a fost făcută în marja panelului "Noi căi spre globalizare", din cadrul reuniunii anuale a Noilor Campioni, supranumită și "Davos-ul de vară", care se desfășoară în perioada 27 — 29 iunie în orașul Dalian din China.

"Au fost puse în aplicare mai multe legi și hotărâri, care creează condiții favorabile pentru mediul de afaceri, stimulează companiile de peste hotare să vină pe piața autohtonă cu proiecte investiționale de anvergură, fapt care ne permite nu doar să dezvoltăm economia națională, dar să fim prezenți pe piețele internaționale cu produse de calitate", a declarat Calmîc.

Cezar Salagor - Sputnik Moldova
Moldova - o nouă colonie la periferia Uniunii Europene

Calmîc a mai precizat că prin implementarea și promovarea regulilor și normelor stabilite de Organizația Mondială a Comerțului, Republica Moldova participă activ la globalizarea comerțului precum și la regionalizarea lui prin semnarea acordurilor bilaterale de liber schimb.

"La moment, suntem în negocieri avansate privind semnarea Acordului de liber schimb cu Republica Populară Chineză, fapt, care în opinia noastră, ne va oferi noi oportunități în dezvoltarea relațiilor bilaterale, de creștere a volumului de mărfuri dintre două țări”, a subliniat Calmîc.

Здание гостиницы Кодру - Sputnik Moldova
Moldova se transformă într-o colonie economică

La Dalian, vicepremierul Octavian Calmîc va avea o întrevedere cu directorul executiv al Forumului Economic Mondial (FEM), Philipp Rosler, urmând să discute aspecte ale consolidării relațiilor bilaterale între Republica Moldova și FEM.

Calmîc va participa și la sesiuni tematice în cadrul cărora vor fi discutate probleme de mediu și tehnologii, precum și cele legate de schimburile economice, inovație, știință, în contextul celei de-a Patra Revoluție Industrială.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0