Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mare forfotă în Moldova. Sute de migranți revin pentru câteva zile în țară

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaZilele diasporei
Zilele diasporei - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu 18 august, pe întreg teritoriul ţării, sub patronajul Guvernului, se vor desfășura evenimente festive, activități artistice și sportive dedicate Zilelor Diasporei în Republica Moldova

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. În perioada 18-20 august, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) va organiza Ziua ușilor deschise la Guvern, Festivalul Internațional Gustar și Cupa diasporei la mini-fotbal. Administrațiile publice locale din 14 raioane vor desfășura expoziții de carte și fotografii, ore informative, concerte, întâlniri tematice, mese rotunde și ateliere instructive de studiere a limbii materne pentru copiii migranților. 

Sputnik подписал соглашение о сотрудничестве с Бюро межэтнических отношений РМ - Sputnik Moldova
Sputnik va susține diasporele naționale ale Moldovei

Pe 22 august, la Holercani, va avea loc deschiderea oficială a celei de-a cincea ediții a Programului DOR (Diasporă, Origini, Reveniri), care va reuni o sută de copii din 14 țări, cu vârste cuprinse între 12-17 ani. Participanții vor avea posibilitatea să cunoască tradițiile și elementele de istorie ale țării noastre în cadrul diferitor activități interactive, ateliere teatrale și excursii. 

În fiecare an, la finele celei de-a treia săptămâni a lunii august, sunt organizate manifestări dedicate diasporei în scopul promovării dialogului cultural și economic cu cetățenii plecați peste hotarele țării și planificării unor acțiuni comune care să contribuie la dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.


Fluxul de știri
0