Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sputnik va susține diasporele naționale ale Moldovei

© Sputnik / Мирослав РотарьSputnik подписал соглашение о сотрудничестве с Бюро межэтнических отношений РМ
Sputnik подписал соглашение о сотрудничестве с Бюро межэтнических отношений РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Agenţia de presă şi radio Sputnik a semnat un acord de colaborare informaţională cu Biroul Relații Interetnice al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 15 — Sputnik. Ceremonia de semnare a acordului a avut loc la Chișinău, la Centrul de presă multimedia Sputnik Moldova. La eveniment au participat conducătorul Sputnik Moldova Vladimir Novosadiuk și directorul general al Biroului Relații Interetnice Oleg Babenco.

В мультимедийном пресс-центре Sputnik Молдова постоянно проходят пресс-конференции и видеомосты, заседания пресс-клуба и другие мероприятия. - Sputnik Moldova
Societate
Actual: a fost lansată pagina extinsă Sputnik Moldova-România

Potrivit documentului semnat, părțile vor stabili colaborarea în domeniul informațional cu scopul de a susține originalitatea etnoculturală a societății moldovenești și a diasporelor naționale, dar şi pentru a promova anumite standarde și practici internaționale în domeniul apărării drepturilor minorităților naționale și prevenirii discriminării pe criterii rasiale, de apartenență etnică și lingvistică. Părțile au convenit de asemenea în privinţa unor activităţi comune de reflectare a evenimentelor din domeniile cultural, educativ, științific și din domeniile conexe, de organizare a unor acţiuni comune la nivel național și internațional care să contribuie la consolidarea relațiilor respective dintre state.

"Sputnik consideră că este important nu numai să le vorbească locuitorilor din Moldova și din alte țări despre originalitatea unică a poporului multinațional moldovenesc, ci se străduiește totodată să acorde o susținere informațională eficientă minorităților naționale din ţară în ceea ce priveşte apărarea drepturilor și intereselor acestora. Extinderea colaborării cu Biroul Relații Interetnice poate fi percepută drept o etapă nouă în acest domeniu de activitate", a comentat Vladimir Novosadiuc în contextul semnării acordului.

Versiunea mobilă: Sputnik este prezent acum în fiecare smartphone - Sputnik Moldova
Ghid de utilizare a versiunii mobile Sputnik Moldova

"Noi apreciem la justa valoare experiența Agenţiei Sputnik în ceea ce priveşte reflectarea inițiativelor și evenimentelor, atât naționale cât și internaționale. Acest lucru este deosebit de actual în contextul planurilor Biroului de extindere considerabilă a interacțiunii cu diasporelor Moldovei din peste 20 de țări ale lumii", a subliniat Oleg Babenco.

Biroul Relații Interetnice al Republicii Moldova și-a început activitatea în anul 1991. Biroul este un organ administrativ central subordonat Guvernului, care promovează politica statului în domeniul relațiilor interetnice și funcționării limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, dar și susținerea diasporei moldovenești. Pe lângă Birou sunt acreditate 98 de organizații etnoculturale care reprezintă 90 de grupuri ale minorităților naționale.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

© Sputnik / Miroslav RotariSputnik a semnat un acord de colaborare cu Biroul Relații Interetnice al Republicii Moldova
Sputnik a semnat un acord de colaborare cu Biroul Relații Interetnice al Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Sputnik a semnat un acord de colaborare cu Biroul Relații Interetnice al Republicii Moldova
Fluxul de știri
0