Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chirtoacă, onorat de ideea numirii străzii de la Stația de Epurare în numele său

© Sputnik / Miroslav RotariДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Reacția lui Dorin Chirtoacă la propunerea de a numi strada de la Stația de Epurare în numele său: Este o onoare

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a arătat ”onorat” de propunerea de a fi redenumită strada Lunca Bâcului din Chișinău, unde este amplasată Stația de Epurare, în numele său. 

”Pe mine mă onorează chestiunea cu redenumirea străzii, mai ales pe timpul vieții”, a declarat miercuri Chirtoacă, după ședința de judecată în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și corupere pasivă. 

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Coșmarul lui Chirtoacă. Ar putea să-și petreacă următorii 22 de ani în pușcărie

Potrivit liberalului, redenumirea unei străzi cu numele unei persoane este o onoare.  

”Este o stradă mare și proaspăt reparată. Mai ales că la Stația de Epurare  vor fi făcute investiții de 30 milioane de euro. Mai sunt și alte obiective, dacă tot se pune problema redenumirii”, a menționat vicepreședintele PL. 

Totuși, Chirtoacă susține că ideea de a numi o stradă în numele său este ” trăsnaie”. 

Recent a fost lansată o campanie de colectare a semnăturilor în susținerea inițiativei de redenumire a unei străzi în cinstea lui Dorin Chirtoacă. Autorul inițiativei este activistul Adrian Pleșca, care a invitat susținătorii acestei idei să semneze o petiție online.

Fluxul de știri
0