Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mass-media: Parlamentul Moldovei vrea să introducă vize pentru cetățenii ruși

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Deocamdată nu există o decizie definitivă privind instituirea restricțiilor pentru cetățenii Federației Ruse la intrarea în Moldova

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. Ziarul „Izvestia" a scris că deputații moldoveni examinează chestiunea privind introducerea regimului de vize pentru cetățenii ruși. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a pronunțat împotriva unei astfel de decizii.

Дмитрий Рогозин‏ и Игорь Додон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Igor Dodon a chemat partenerii din Rusia să dea dovadă de înțelepciune

Dodon a declarat pentru respectiva publicație că inițiativele de acest gen sunt niște provocări și că o decizie în acest sens ar fi „un pas irațional și periculos, de aceea el nu va admite acest lucru".

”Nu văd vreun temei pentru introducerea vizelor. Nu înțeleg la ce i-ar folosi Moldovei, relațiilor bilaterale acest lucru, mai ales în situația în care în Federația Rusă se află peste 560 de mii de cetățeni moldoveni. Iar eu cred că în realitate sunt chiar peste 700 de mii. Evident, atunci când cineva încearcă să promoveze astfel de idei, acesta nu se gândește la faptul că vor fi afectați în primul rând cetățenii noștri.

La momentul actual, deputații din Parlamentul de la Chișinău se află în vacanță.

Fluxul de știri
0