Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Militarii nord-coreeni, gata de un eventual atac asupra SUA

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaГлава КНДР Ким Чен Ын (в центре), архивное фото
Глава КНДР Ким Чен Ын (в центре), архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Kim Jong-un a declarat că deocamdată va supraveghea în continuare acțiunile SUA, iar în cazul unor acțiuni provocatoare din partea americanilor va ordona să fie lansate rachete în direcția Insulei Guam.

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, le-a ordonat militarilor nord-coreeni ca să fie pregătiți pentru lansarea unui atac cu rachete în direcția insulei Guam, scrie Sputnik Tadjikistan. El a mai declarat că ordinul său trebuie să fie aplicat imediat în cazul ]n care va fi luată această decizie. Deocamdată liderul nord-coreean spune că va monitoriza acțiunile pe care le întreprinde SUA în această zonă, după care va decide dacă vor fi lansate rachete.

„El a declarat că dacă SUA vor continua cu aceleași acțiuni nesăbuite în zona Peninsulei Coreene și teritoriilor riverane, punând la încercare răbdarea autorităților nord-coreene, va fi nevoit să i-a decizia care a fost anunțată anterior”, anunță presa internațională.

Este vorba despre recentele avertizări făcute de Kim Jong-un în ceea ce privește un eventual atac cu rachete asupra infrastructurii militare americane care se află în Oceanul Pacific, în contextul deciziei luate de Consiliul de Securitate din cadrul ONU privind înăsprirea sancțiunile împotriva Coreei de Nord. La rândul său, președintele SUA, Donald Trump, a promis că îi va răspunde cu „foc și multă furie”.

Russian Foreign Minister Sergei Lavrov during a meeting with US Secretary of State Rex Tillerson on the sidelines of the ASEAN in Manila - Sputnik Moldova
Serghei Lavrov: Riscul unui război SUA-Coreea de Nord este mare

„SUA trebuie să caute o soluție corectă pentru a demonstra prin acțiunile care le întreprinde că dorește să detensioneze situația în Peninsula Coreeană pentru a împiedica un eventual conflict militar”, a declarat Kim Jong-un.

Recent, Kim Jong-un a efectuat o vizită pentru a verifica nivelul de pregătire al armatei nord-coreene și, totodată, a studiat și discutat cu ofițerii săi planul privind lansarea rachetelor.

În urma conflictului apărut între Coreea de Nord și SUA, aproximativ 3,5 milioane cetățeni nord-coreeni au depus cereri pentru a fi înrolați în rândurile forțelor armate.

Insula Guam este situată în partea de vest a Oceanului Pacific. Ea nu se află în componența SUA, dar de facto se află sub protectoratul american. Această insulă se află în extremitatea de sud a arhipelagului Insulelor Mariane.

Fluxul de știri
0