Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cauzele intoxicației în masă la nunta din Grătiești - detalii

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaКапельница
Капельница - Sputnik Moldova
Abonare
Șefa Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, Luminița Suveică, a dezvăluit posibilele cauze ale intoxicării în masă a oamenilor care au participat la o nuntă în Grătiești

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. Medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, Luminița Suveică, a dezvăluit pentru Sputnik mai multe amănunte în legătură cu incidentul produs la o nuntă care a avut loc într-un restaurant din Grătiești, unde s-au intoxicat mai multe persoane.

Suveică a menționat că la restaurantul respectiv au fost depistate multe încălcări.

„Nu a fost respectat procesul tehnologic de preparare a bucatelor, adică mâncarea gătită era amestecată cu produse crude, mesele erau murdare și multe alte nereguli", a declarat Suveică.

Реанимационное отделение ГКБ им. С.П. Боткина, medic - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Situația excepțională la o nuntă din Chișinău: 18 oameni au ajuns la spital

Aceasta a subliniat că la momentul în local au loc controale și a fost luată decizia de a sista activitatea restaurantului.

Meniul pentru nuntă conținea 16 feluri de bucate, însă doar 8 dintre acestea au fost prezentate pentru expertiză.

Medicul a precizat că nu se cunoaște cauza exactă a intoxicării, însă ea nu exclude elementul caniculei.

La multe petreceri mâncărurile stau pe masă ore în șir și astfel se pot altera, ceea ce și provoacă intoxicațiile alimentare.

„Deseori, oamenii iau cu ei mâncare de pe masa de nuntă, parcurgând apoi zeci de kilometri până ajung acasă, iar consumul acestor bucate duce la intoxicații. Au existat multe astfel de cazuri", a adăugat Suveică.

Rezultatele expertizei bucatelor servite la nunta din Grătiești vor fi cunoscute aproximativ peste o săptămână. Potrivit ultimelor date, au fost spitalizate în total 23 de persoane, inclusiv patru copii.

Fluxul de știri
0