Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația excepțională la o nuntă din Chișinău: 18 oameni au ajuns la spital

© Sputnik / Aleksei Babushkin  / Accesați arhiva multimediaРеанимационное отделение ГКБ им. С.П. Боткина, medic
Реанимационное отделение ГКБ им. С.П. Боткина, medic - Sputnik Moldova
Abonare
Intoxicație în masă la o nuntă care a avut loc în municipiul Chișinău, la care au participat 134 de persoane

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Optsprezece persoane, printre care doi copii și 16 maturi, au fost internați noaptea trecută la spital după ce au participat la o nuntă în comuna Grătiești din municipiul Chișinău. Șefa Centrului Sănătate Publică din Capitală, Luminița Suveică, a declarat luni la ședința direcțiilor Primăriei că toate aceste persoane au fost internate cu toxiinfecție alimentară.

”Este vorba despre o toxiinfecție alimentară care s-a înregistrat după o nuntă, care a fost organizată în restaurantul ”Ecaterina” din comuna Grătiești. Până la moment au fost internate 18 persoane. Maturii sunt internați în secția de boli infecțioase la Spitalul  ”Toma Ciorbă” din Chișinău, iar minorii la Spitalul pentru copii”, a declarat Suveică.

Капельница / Picurătoare - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șapte elevi de la o școală din Cahul s-au intoxicat, unul se află în reanimare

Șefa Sanepidului a precizat că la ceremonie au participat 134 de persoane.

”Restaurantul acționează în baza autorizației sanitar-veterinare. Specialiștii au mers la fața locului și au fost descoperite mai multe nereguli. Astăzi a fost emisă o dispoziție cu privire la suspendarea activității localului pentru dezinfecție”, a declarat Suveică.

Șefa Centrului Sănătate Publică din Capitală a menționat că în procesul de investigație a fost implicată și echipa de specialiști de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Fluxul de știri
0