Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Plajele din România vor fi închise. Vezi în ce condiții

© Sputnik / Евгения Новоженина / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Одесса
Города мира. Одесса - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul acestui sezon estival, pe litoralul românesc al Mării Negre s-au înecat 18 persoane, dintre care doi cetățeni ai Republicii Moldova: o fetiță de 11 ani și un bărbat de 41 de ani

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. De anul viitor, plajele de pe litoralul Mării Negre din România vor fi închise atunci când marea va fi foarte agitată. Propunerea vine din partea salvamarilor români, care susțin că în prezent nu au nicio autoritate în fața turiștilor atunci când arborează steagul roșu. 

Marea Neagră, furtună - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O fetiță de 11 ani din Chișinău s-a înecat în Marea Neagră

Potrivit propunerilor salvamarilor, de anul viitor, steagul roșu pe litoral va însemna că la post nu este nici un salvamar, iar turiștii vor intra în apă pe propria răspundere. 

În prezent, chiar dacă este arborat steagul roșu, salvamarii sunt la post și oricând gata să intre în apele învolburate pentru a salva turiștii nepăsători. 

De la începutul acestui sezon estival, pe litoralul românesc al Mării Negre s-au înecat 18 persoane, dintre care doi cetățeni ai Republicii Moldova: o fetiță de 11 ani și un bărbat de 41 de ani.

Fluxul de știri
0