Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șapte elevi de la o școală din Cahul s-au intoxicat, unul se află în reanimare

© Sputnik / Юрий Абрамочкин / Accesați arhiva multimediaКапельница / Picurătoare
Капельница / Picurătoare - Sputnik Moldova
Abonare
Intoxicație acută la gimnaziul din satul Burlăceni, raionul Cahul, șapte elevi și un profesor s-au intoxicat cu plastelina primită dintr-un lot umanitar

CHIȘINĂU, 3 mar – Sputnik. Șapte elevi și doi profesori din Gimnaziul din satul Burlăceni, raionul Cahul, s-au intoxicat în timpul pauzei dintre ore, din cauza gazului degajat de plastilină. Potrivit specialiștilor de la Ministerul Sănătății, un elev și un adult au fost internați în secția Reanimare a Spitalului Raional Cahul, cu intoxicație acută. Ceilalți au primit îngrijiri medicale şi sunt monitorizați de către medicul de familie.

Centrul de Sănătate Publică din Cahul a luat probe de plastilină, pentru investigații, iar clasa a fost închisă, până la elucidarea cauzei.

Clei. Poză simbol - Sputnik Moldova
Accidente
Zece elevi intoxicați cu clei în Capitală

Incidentul a avut loc joi dimineața, în clasa a șaptea, după prima lecție. Elevii au confecționat câteva figurine, iar după 15 minute au început să se sufoce, să tuşească, să amorțească şi să amețească. La ora 10.24  au sosit două echipe ale medicilor de urgență, care au acordat copiilor şi profesorilor ajutor medical.

Din cercetările preliminare, s-a constatat că plastilina utilizată provine dintr-un lot de ajutor umanitar și a fost oferită unui elev de reprezentanții unei confesiuni religioase. Poliția verifică dacă şi alți copii au primit acest produs.

Totodată, Centrul Național de Sănătate Publică va efectua, vineri, expertiza plastilinei pentru a verifica dacă materialul folosit la gimnaziul din Burlăceni conține substanțe toxice, periculoase pentru sănătate. De asemenea, specialiștii Centrului de Sănătate Publică au atenționat cadrele didactice din această instituție să atragă mai multă atenție pe viitor la calitatea materialelor sau la produsele aduse de elevi în instituție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0