Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doar în Moldova: 1500 de lei pentru un permis de conducere de categoria C

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Abonare
CNA este din nou, în acțiune. Ofițerii Anticorupție l-au reținut pe un funcționar care, în loc să pregătească specialiști pentru Armata Națională, el lua mită.

CHIȘINĂU, 11 aug — Sputnik. Directorul Î.S. „Centrul de pregătire a Specialiștilor pentru Armata Națională" din Cahul a fost reținut de ofițerii și procurorii Anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență și corupere pasivă. Serviciul de presă al CNA anunță cu un locuitor al orașului Vulcănești a denunțat cazul la CNA.

НЦБК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Prins în flagrant delict. Cine a ajuns azi dimineață în izolatorul CNA

În fapt, bărbatul, acționând de comun acord cu angajați ai aceleiași întreprinderi, ar fi pretins 1 500 de lei pentru „aranjarea" susținerii cu succes a examenelor de calificare a conducătorilor auto pentru obținerea ulterioară a permisului de conducere de categoria „C", fără frecventarea orelor practice și teoretice. Totodată, acesta susținea că are influență asupra persoanelor publice responsabile de primirea examenelor și garanta eliberarea certificatului care atestă finisarea cursurilor de instruire.

Urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, directorul a fost reținut pentru 72 de ore, iar alți doi instructori au fost recunoscuți în calitate de bănuiți.

Actualmente sunt întreprinse acțiuni în vederea documentării activității infracționale a celor trei suspecți. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Conducerea urmării penale este în gestiunea Serviciului Sud al Procuraturii Anticorupție.

Fluxul de știri
0