Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce copilul devine agresiv şi cum îl putem ajuta

© Facebook / Ana NiculăeşAna Niculăeş
Ana Niculăeş - Sputnik Moldova
Abonare
Agresivitatea la copii este un fenomen întâlnit destul de des: acest lucru vorbește despre starea psihologică a copilului.
De ce copilul devine agresiv şi cum îl putem ajuta

Psihologul din cadrul Cabinetului de consiliere psihologică "CONSUELA", Ana Niculăeș, i-a explicat corespondentului Sputnik Moldova Iulia Lipovaia din ce cauză poate apărea agresivitatea la copii.

"Agresivitatea este de regulă o forma de frustrare atunci când copil are o anumita incapacitatea de a-și exprima anumite dorințe. Agresivitatea poate să ascunde o neliniște a copilului sau frică", a declarat Niculăeş.

Ea a subliniat că este foarte important ca părinţii să observe ce anume declanșează comportamentul agresiv. Acesta poate interveni ca urmare a vizionării desenelor animate sau jocurilor mai active. Sau poate apărea și pe fundalul unor conflicte în relația cu părinții.

De ce trebuie să tină cont părinții atunci când copilul manifestă un comportament agresiv? Și cum putem lupta cu asta? Aflați răspunsuri la aceste întrebări în interviu cu psihologul Ana Niculăeş.

Fluxul de știri
0