Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce absolvenţii aleg pentru studii altă ţară, dar nu Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariВиктор Степанюк
Виктор Степанюк - Sputnik Moldova
Abonare
Decanul Facultății Relații Internaționale a IRIM, Victor Stepaniuc, care a deținut funcția de vicepremier al Republicii Moldova, a explicat pentru Sputnik Moldova prin ce se deosebește învățământul în Moldova de cel din străinătate
De ce absolvenţii aleg pentru studii altă ţară, dar nu Moldova

"În ultimii ani, în Moldova, au crescut taxele de cazare în căminele studențești. Este În Moldova, în ultimii ani, s-a redus drastic numărul de locuri bugetare la instituțiile de învățământ. În anului 2009, aproape 52 la sută dintre studenți avea bursele de stat. Acum — doar 12%", a menționat Stepaniuc.

el mai spune că în căminele studențești condițiile de strai sunt foarte rele. Asta îi determină pe tinerii din Republica Moldova să plece la studii în România, Rusia sau în alte state unde sunt oferite condiții de studii mult mai bune.

Victor Stepaniuc consideră că instituțiile de învățământ din Republica Moldova oferă studii de calitate. Potrivit lui, țara noastră se află pe locul 62 după calitatea învățământului dintr-un clasament de 180 de state.

Fluxul de știri
0