Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

I-a găsit moartea acolo unde nici nu s-au gândit

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
ÎCS ”Red Union Fenosa” atrage atenţia agenţilor economici şi a populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate a persoanelor în apropierea instalaţiilor electrice

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. O femeie în vârstă de 55 de ani și un bărbat de 42 de ani au fost electrocutați mortal. Potrivit Gas Natural Fenosa, cele două cazuri tragice au avut loc în diferite localități ale țării la sfârșitul lunii trecute.

Femeia de 55 de ani era din satul Ciucur Mingir, raionul Cimişlia. Aceasta a fost electrocutată mortal în timp ce mergea pe drum, după ce o linie electrică aeriană s-a rupt, topită în urma atingerii cu crengile unui nuc din grădina unui consătean.

Femeia a fost găsită a doua zi dimineață de vecini. Despre acest caz a fost informată poliţia locală, care a şi anunţat dispeceratul Î.C.S. „Red Union Fenosa”.

Линии электропередачи в окрестностях Иркутска - Sputnik Moldova
Accidente
Un adolescent a murit electrocutat, încercând să fumeze într-un transformator

Potrivit companiei, ”cauza principală care a condus la producerea acestui accident constă în încălcarea zonei de protecţie a reţelelor electrice prin plantarea unui nuc nemijlocit sub liniile electrice aeriene, crengile căruia au provocat deteriorarea conductorilor şi căderea unuia la pământ”.

Un alt caz de electrocutare mortală a unei persoane în circumstanțe ce denotă o gravă încălcare a zonei de protecție a rețelelor electrice a avut loc pe drumul de ocolire al orașului Vulcănești.

Un camion de marca MAN a oprit din cauza unei pene de cauciuc pe acostament, sub conductoarele unei linii electrice aeriene de 35 kV. Șoferul, un bărbat de aproximativ 42 de ani, a declanşat mecanismul de ridicare a caroseriei fără a ţine cont de prezenta liniei electrice deasupra camionului. Observând la un moment dat apariţia arcului electric, format în rezultatul contactului caroseriei metalice cu conductorul aflat sub tensiune, bărbatul a încercat să coboare caroseria, însă a fost electrocutat mortal în momentul în care s-a atins de basculantă.

Fluxul de știri
0