Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un adolescent a murit electrocutat, încercând să fumeze într-un transformator

© Sputnik / Валерий Шустов / Accesați arhiva multimediaЛинии электропередачи в окрестностях Иркутска
Линии электропередачи в окрестностях Иркутска - Sputnik Moldova
Abonare
SA "RED UNION FENOSA" a prezentat rezultatele investigării incidentului în care un adolescent de 13 ani a decedat într-un transformator de lângă școală. Băiatul era din raionul Ștefan Vodă.

CHIȘINĂU, 24 mar — Sputnik. Adolescentul care a decedat fiind electrocutat într-un transformator de lângă școala din satul Copceac, raionul Ștefan Vodă, a mers acolo cu colegii pentru a fuma, transmite joi departamentul pentru relațiile cu publicul al SA "RED UNION FENOSA".

vînt - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vântul puternic a rupt mai multe fire electrice

Incidentul a avut loc pe 16 martie curent. Investigaţiile au arătat că băiatul de 13 ani, împreună cu alţi trei colegi, a pătruns prin gura de ventilare în interiorul transformatorului. Iniţial băiatul a pătruns la primul nivel al obiectului, care se află la etapa de construcție şi unde se afla transformatorul de curent de rezervă deconectat de la rețeaua electrică. Apoi adolescentul a urcat un etaj mai sus, unde era un dispozitiv conectat la electricitate. Acolo, din motive necunoscute, el a atins cu mâna dreaptă aparatul care se afla sub tensiune. Asta a provocat un scurt circuit și decesul momentan al copilului.

Ceilalți adolescenți s-au speriat şi au fugit de la locul incidentului. Martorii, care au văzut cum fug copiii, au comunicat cele văzute la școală și la primărie. Atunci au fost chemați specialiștii, care au deconectat curentul electric. Abia după asta, poliția și salvatorii au putut intra înăuntru și au scos cadavrul copilului.

Astfel, potrivi datelor furnizorului, tragedia a fost provocată de un șir de evenimente: distrugerea de către necunoscuți a grătarului de ventilare, neglijarea semnelor de avertizare, intrarea ilegală a adolescenților pe teritoriul transformatorului, dar și apropierea la o distanță nepermisă de instalația electrică, care se afla sub tensiune.

În legărtură cu această tragedie a fost pornit un dosar penal de care se ocupă poliția din raionul Ștefan Vodă.

Fluxul de știri
0