Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O construcție neautorizată din Capitală pune în pericol viața oamenilor

© Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaȘantier, construcția blocurilor locative
Șantier, construcția blocurilor locative - Sputnik Moldova
Abonare
O construcție neautorizată din Capitală pune în pericol viața oamenilor: este vorba de construcția unui bloc nou pe strada Florilor

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Locatarii unui bloc cu cinci nivele, situat pe strada Florilor 12/2, au adresat o scrisoare deschisă președintelui țării, Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, în legătură cu o construcție neautorizată care le-ar pune viața în pericol.

În textul scrisorii, care a fost expediat și pe adresa redacției Sputnik Moldova, este menționat faptul că în apropierea blocului în cauză este planificată construcția unei clădiri cu nouă etaje.

”Totul a început în anul 1997, când Primăria municipiului Chișinău a transmis ilegal în arendă un teren pe care urma să fie construită o clădire cu două nivele. Iar acum aici vor să construiască un bloc cu nouă etaje, cu o parcare subterană cu două nivele”, precizează oamenii în scrisoare.

În textul scrisorii se mai menționează că construcția planificată ar împiedica serios pătrunderea luminii naturale în apartamentele din blocurile din preajmă, fapt care contravine normelor sanitare și celor privind asigurarea caselor de locuit cu lumină naturală.

Стройка - Sputnik Moldova
Societate
Chişinăul periculos. Cum sunt construite blocurile noi în Capitală - FOTO

Locatarii blocurilor din preajmă declară că, în cazul începerii construcției, accesul spre scara blocului nr. 12/2 va fi perturbat. Și acum Serviciul de Urgență, Pompierii și serviciile comunale de intervenție ajung cu mare greu la blocurile numărul 12/2, 12/4 și 14/2.

”Construcția care este planificată se va afla la numai 15 metri distanță de un alt bloc cu 9 etaje, ceea ce contravine normativelor în construcții. Singurul teren de joc pentru copii, la 3560 de locatari, a fost demontat în vederea noii construcții, fără a ni se cere acordul”, mai menționează aceștia în scrisoare.

Scrisoarea a fost expediată de asemenea și pe adresa UNICEF Moldova și Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Fluxul de știri
0