Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Verdict în cazul lui Chirinciuc: Ce pedeapsă ia-u dat magistrații

© Sputnik / Мирослав РотарьЮрий Киринчук
Юрий Киринчук - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria Buiucani și-a spus cuvântul în dosarul fostului ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc: vezi ce verdict a dat instanța

CHIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. Judecătoria din sectorul Buiucani al Capitalei l-a condamnat pe Iurie Chirinciuc la închisoare pentru un termen de un an şi patru luni, a declarat miercuri în fața jurnaliștilor procurorul Victoria Furtună.

Обыски в кабинете министра транспорта Юрия Киринчука - Sputnik Moldova
Politică
Chirinciuc își face mea culpa pentru tot ce a făcut

"Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost recunoscut vinovat de trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Instanța a pronunțat astăzi verdictul — un an şi patru luni în penitenciar de tip semi-închis, cu o amendă de 700 de unităţi convenţionale (aproximativ 2000 de dolari) şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru un termen de cinci ani", a declarat Furtună, precizând că sentința este cu un an de suspendare.

Iurie Chirinciuc nu a fost prezent la pronunţarea sentinţei.

Chirinciuc a fost reținut în data de 27 aprilie. În același dosar au mai fost reținute alte trei persoane: șeful Administraţiei de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman şi doi oameni de afaceri. Procurorii i-au acuzat pe cei patru, în frunte cu ministrul Transporturilor, de organizarea unei scheme infracţionale cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mari.

Fluxul de știri
0