Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 7 august, șoferii din Moldova vor plăti ALTFEL amenzile

© Sputnik / Rodion ProcaAmbuteiaj, transport, транспорт, пробки
Ambuteiaj, transport, транспорт, пробки - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Amenzile înregistrate de camerele de supraveghere video din traficul rutier nu vor mai putea fi achitate în baza scrisorilor

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Începând cu data de 7 august, şoferii care încalcă Regulamentul circulaţiei rutiere, iar aceste încălcări sunt înregistrate de către  Centrul Unic de Monitorizare şi Coordonare a Traficului (CUMCT prin intermediul camerelor video, nu vor mai putea achita amenzile aplicate în baza scrisorilor.

Conform modificării procedurii de achitare, codul de bare format din 16 cifre, destinat achitărilor online, va fi exclus din citația (scrisoarea) expediată de CUMCT, iar persoanele nu vor avea posibilitatea să achite amenzile în baza rapoartelor electronice de constatare a contravențiilor din domeniul circulației rutiere.

Автомобильные пробки, ул. Чуфля - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Atenție șoferi! Câți bani trebuie să aveți în buzunar dacă vă porniți la drum

În acest context, doar până la 7 august, în adresa proprietarilor de autovehicule care au comis contravenții, fixate prin intermediul sistemului de supraveghere video, vor fi expediate citațiile menționate care conțin codul de bare ce permite efectuarea achitărilor în baza acestora, respectiv persoanele vizate pot achita amenzile prevăzute, deoarece modificările vor fi puse în aplicare începând cu ziua de luni, 7 august.

Ulterior, persoanele care vor fi informate despre încălcările înregistrate de sistemul de monitorizare video a traficului, prin scrisorile care nu vor mai avea în conţinut codul de bare, urmează a se prezenta la Centru Unic de Monitorizare și Coordonare al INP sau la Inspectoratele de poliție teritoriale, în raza de domiciliu al contravenientului, pentru a fi întocmit procesul verbal cu privire la contravenție în conformitate cu prevederile art. 443 Cod contravențional, în temeiul căruia, ulterior poate fi efectuată achitarea.

Fluxul de știri
0