Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În vânzare au apărut telefoane cu viruși preinstalați

© Sputnik / Rodion ProcaTelefon mobil
Telefon mobil - Sputnik Moldova
Abonare
Nu vă bucurați că ați făcut o afacere bună cumpărând un telefon ieftin, acesta ar putea fi plin de viruși

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Mai multe telefoane chinezești cu prețuri mici au viruși preinstalați, care vă pot da dureri de cap. Conform cercetătorilor de la Dr. Web, un malware de tip troian denumit Triada a fost descoperit pe câteva telefoane ieftine venite din China.

Șofer cu telefonul mobil la volan - Sputnik Moldova
Unde veți plăti 5 mii de lei pentru discuții la telefon în timpul șofatului

Spre deosebire de alte malware-uri, care infectează smartphone-ul din exterior, Triada vine gata instalat pe telefon,  scrie playtech.ro, citat de Digi24.ro. Astfel, acesta poate avea acces mult mai ușor la diversele funcții ale smartphone-ului.

În ceea ce privește telefoanele afectate de această problemă, cercetătorii spun că Leagoo M5 Plus și M8, dar și Nomu S20 și S20 prezintă virusul în sistem. Nu sunt companii mari și cunoscute, însă device-urile construite de aceștia nu sunt greu de găsit. În plus, pentru că sunt ieftine, reprezintă un risc și mai mare, deoarece pot afecta un număr mare de utilizatori.

Cei de la Dr. Web nu acuză direct companiile Leagoo și Nomu pentru malware-ul de pe telefoanele amintite, sugerând că anumiți indivizi din interiorul companiei sau parteneri ai acestora ar fi responsabili de oferirea troianului la pachet cu telefoane. Compania de securitate a notificat cei doi producători și le recomandă utilizatorilor să instaleze update-urile care vin pe telefon pentru a scăpa de malware.

Fluxul de știri
0