Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unde veți plăti 5 mii de lei pentru discuții la telefon în timpul șofatului

© Sputnik / Rodion ProcaȘofer cu telefonul mobil la volan
Șofer cu telefonul mobil la volan - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova, potrivit noilor amenzi, convorbirile telefonice la volanul automobilului se sancționează de la 400 la 600 de lei.

CHIȘINĂU, 19  mar – Sputnik. Conducătorii auto din Marea Britanie riscă să rămână fără permis de conducere, pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului.

Автомобильные пробки, ул. Чуфля - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Atenție șoferi! Câți bani trebuie să aveți în buzunar dacă vă porniți la drum

Autoritățile din Marea Britanie au aprobat o lege care sancționează aspru folosirea telefonului mobil în timpul condusului. Astfel, cu șase puncte primite în primii doi ani de la obținerea permisului de conducere, britanicii se vor trezi în situația în care le va fi revocat dreptul de a conduce. Șoferii nu vor mai putea susține un curs de reabilitare pentru a scăpa de aceste puncte, așa cum se întâmpla înainte.

În cazul șoferilor cu vechime mai mare, permisul poate fi reținut dacă acumulează 12 puncte într-o perioadă de trei ani. Amenzile pentru folosirea telefonului mobil au crescut și ele de la 100 de lire la 200 de lire, echivalentul a aproape 5.000 de lei moldovenești.

În Republica Moldova, potrivit noilor amenzi, convorbirile telefonice la volanul automobilului se sancționează de la 400 la 600 de lei. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0