Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Toți deținătorii de Porsche Cayenne din Moldova vor rămâne fără mașini

© AFP 2024 / PAUL J. RICHARDSPorsche Cayenne
Porsche Cayenne - Sputnik Moldova
Abonare
În jur de 22 de mii de automobile de model Porsche Cayenne vor fi retrase din circulație, proprietarii vor primi înapoi banii de la producător

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Proprietarii bolizilor marca Porsche Cayenne din Moldova vor trebui să renunțe la automobilele de lux. Autoritățile germane au cerut Companiei Porsche să retragă toate modelele Cayenne cu capacitatea cilindrică de 3 mii de centimetri cubi. 

Motivul: sistemul de operare cu care este dotat acest automobil indică eronat datele despre emanarea în aer a gazelor. Anunțul oficial a fost făcut de ministrul german al Transporturilor Alexandr Dobrindt.

Vlad Filat la Judecătoria Buiucani, 27 iunie 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat: din greşeală, am acceptat un Porsche Cayenne

”Noi am interzis să mai fie eliberate licențe pentru exploatarea acestor vehicule, ceea ce înseamnă că aceste automobile nu vor mai apărea pe piață”, a declarat oficialul german.  

Potrivit companiei, urmează să fie retrase în jur de 22 de mii de automobile Porsche Cayenne înregistrate în Europa.

Firma își asumă toate cheltuielile pentru returnarea vehiculelor. Porsche AG face parte din Concernul Volkswagen – care a fost implicat acum doi ani într-un mare scandal legat de emisiile de gaze.

Fluxul de știri
0