Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filat: din greşeală, am acceptat un Porsche Cayenne

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat la Judecătoria Buiucani, 27 iunie 2016
Vlad Filat la Judecătoria Buiucani, 27 iunie 2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În ultimul său cuvânt, înainte de pronunţarea sentinţei la Judecătoria Buiucani, ex-premierul Vladimir Filat a recunoscut că a greşit atunci când a acceptat drept cadou automobilul de lux de model Porsche Cayenne.

CHIŞINĂU, 11 aug – Sputnik. Judecătoria Buiucani a publicat 109 din cele aproape 300 de pagini din decizia motivată prin care ex-premierul Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce a solicitat Filat în celulă de când este condamnat

Filat a fost condamnat, la 27 iunie, de prima instanţă la 9 ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Magistraţii au mai decis să confişte toate bunurile lui Filat, care au fost dobândite ilicit. Astfel, s-a stabilit confiscarea a 4 automobile de lux în valoare de 4,5 milioane de lei. Vor fi confiscate, de asemenea, mai multe bunuri dobândite ilicit cu o valoare totală de peste 791,2 milioane. Procurorii, dar şi avocaţii ex-premierului, au atacat deja la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Buiucani.

În cadrul procesului de judecată, mai multe maşini de lux ce aparţin ex-premierului Filat au fost escortate pe teritoriul Centrului Naţional Anticorupţie. Printre acestea un Mercedes Viano, Mercedes S-Class, Toyota Land Cruise, Volkswagen Tuareg şi un Porsche Cayenne.

În ultimul său cuvânt în faţa magistraţilor de la Judecătoria Buiucani înainte de pronunţarea sentinţei, Filat a recunoscut că a greşit atunci când a acceptat Porsche Cayenne-ul oferit cadou de ziua sa.

„Recunoaşte că a greşit când a acceptat un cadou, însă acest lucru s-a întâmplat în momentul în care nu deţinea nicio funcţie publică (…). A fost anunţat despre cadou la data de 6 mai 2013, la ziua sa de naştere, iar la data de 7 mai 2013, i s-a oferit soluţia ca automobilul să fie înregistrat pentru o scurtă perioadă de timp pe o altă persoană, iar la data de 8 mai acest automobil a fost înregistrat pe numele lui X, dată la care X nu deţinea nicio funcţie şi respectiv nu era subiect al infracţiunii”, cităm din decizia primei instanţe.

Maşinile din garajul lui Filat, confiscate de procurori, au fost transportate zilele acestea din garajul CNA în cel al Cancelariei de Stat, unde sunt condiţii mai bune pentru întreţinerea lor.

Fluxul de știri
0