Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Liberalii se instalează cu corturile în Piața Marii Adunări Naționale

© Sputnik / Miroslav RotariPiatra în fața Guvernului
Piatra în fața Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Liberalii anunță că vor păzi 24/24 de ore Piatra instalată acum 7 ani în fața Casei Guvernului din Chișinău

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Membrii Partidului Liberal din Moldova au decis să instaleze două corturi în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului, ”pentru a apăra Piatra dedicată memoriei victimelor ocupației sovietice„. Anunțul a fost făcut, joi, 3 august, de liderul liberalilor Mihai Ghimpu în prezența membrilor formațiunii chiar în fața acestui monument.

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Politică
Mihai Ghimpu sparge tăcerea: are probleme foarte mari

Ghimpu a declarat că decizia a fost luată pentru a preveni o eventuală evacuare a acestei pietre din fața Guvernului Republicii Moldova. Liberalul nu a menționat cât timp vor dormi colegii săi în corturi, dar a precizat că acest lucru se va întâmpla 24/24 de ore.

”Vom păzi 24 din 24 de ore. Vor fi voluntari. Am adus și băieți care practică sportul. Totul este organizat la nivel”, a declarat Ghimpu.

Piatra comemorativă a victimelor ocupației sovietice și ale regimului totalitar comunist din Chișinău este un bloc de granit de circa doi metri cu caracter de simbol, amplasat în fața Casei Guvernului din Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale.

Piatra comemorativă a fost dezvelită la 28 iunie 2010, ca urmare a unui decret semnat de fostul președintele interimar, Mihai Ghimpu. În urma unei contestații a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis că acest decret este neconstituțional.

Fluxul de știri
0