Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cetățenii Republicii Moldova pot crea designul monedelor de 1 leu și 2 lei

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei invită cetățenii să prezinte concepte pentru designul monedelor de 1 leu și 2 lei

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) a lansat consultări publice privind elaborarea conceptului pentru designul monedelor cu valoarea nominală de 1 leu și 2 lei.

La consultări pot participa persoane juridice, precum și persoane fizice care au atins vârsta de 16 ani. Participanții pot prezenta câte un concept pentru fiecare monedă. Conceptul trebuie să conțină obligatoriu cel puțin o temă dintr-un domeniu relevant pentru ilustrarea monedelor.

lei, леи - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Bancnota cu valoarea de 1 leu va fi înlocuită cu moneda de 1 leu

”Vor fi selectate conceptele originale și bine argumentate, care oferă posibilitatea executării acestora pe suprafața monedei”, anunță BNM într-un comunicat de presă.

Câștigătorii vor fi desemnați de o comisie de evaluare creată de BNM. Vor fi selectate cel mult 6 concepte, câte 2 pentru fiecare poziție, care vor consta din monede comemorative și jubiliare din argint: Premiul I — „20 de ani de la introducerea monedei naționale în Republica Moldova”; Premiul lI — „1900 de ani de la inaugurarea Columnei lui Traian” și Premiul III — „Cetatea Soroca”.

Consultările publice se vor încheia pe 4 august 2017.

Fluxul de știri
0