Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bancnota cu valoarea de 1 leu va fi înlocuită cu moneda de 1 leu

© Sputnik / Rodion Procalei, леи
lei, леи - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernatorul BNM a precizat că, deocamdată, ideea este la nivel de discuții, inclusiv cu Guvernul Republicii Moldova și agenții economici.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, a anunțat că în curând bancnotele cu valoarea de un leu ar putea fi înlocuite cu moneda de un leu. Un demers în acest sens a fost înaintat Guvernului Republicii Moldova. 

Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Oficialii BNM spun în ce valută și bancă este mai bine să păstrăm economiile

În premieră, BNM își mai propune să introducă în circulație și monede cu valoarea de 2 lei. 

”Ne-am gândit să modernizăm și moneda națională. Am observat că bancnotele de un leu se uzează foarte repede și ciclul lor de viață este foarte mic. Avem un proiect în care ne gândim să introducem niște monede cu valoarea nominală de un leu, de doi lei”, a declarat Cioclea.

Guvernatorul BNM a precizat că, deocamdată, ideea este la nivel de discuții, inclusiv cu Guvernul Republicii Moldova și agenții economici.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0