Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dmitri Medvedev: SUA au lansat un război comercial total împotriva Rusiei

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр РФ Д. Медведев провел заседание правительства РФ, DMITRI MEDVEDEV
Премьер-министр РФ Д. Медведев провел заседание правительства РФ, DMITRI MEDVEDEV - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri că Statele Unite au declarat un război comercial total prin introducerea unor noi sancțiuni antirusești, adăugând că nu există nicio șansă ca relațiile dintre cele două state să se îmbunătățească

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Dmitri Medvedev a prezis că sancțiunile vor fi în vigoare pentru decenii, provocând tensiuni între Moscova și Washington.

"Semnarea de către președintele SUA a unei noi legi de sancțiuni împotriva Rusiei a creat mai multe consecințe: în primul rând, speranța de a ne îmbunătăți relațiile cu noua administrație americană au murit. În al doilea rând, SUA au declarat un război comercial deplin împotriva Rusiei. Administrația Trump a demonstrat impotență totală prin transferarea umilitoare a puterilor executive către Congres, ceea ce schimbă echilibrul puterii în cercurile politice din SUA ", a scris Medvedev pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul rus a mai subliniat că Trump a fost învins abil de clasa politică americană, prezicând că președintele SUA va fi marginalizat.

President Vladimir Putin visits Greece - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova răspunde: personalul Ambasadei SUA va fi redus cu 755 de persoane

Președintele Donald Trump a semnat miercuri dimineață un proiect de lege care impune noi sancțiuni Rusiei, Iranului și Coreei de Nord. El a semnat proiectul de lege fără a organiza o ceremonie oficială de semnare, așa cum a făcut-o cu alte acte legislative importante, potrivit mass-mediei.

Sancțiunile vizează industria rusă de apărare, informații, minerit, transport maritim și feroviar și restricționează relațiile cu băncile și companiile energetice rusești.

De asemenea, legea limitează capacitatea președintelui SUA de a diminua orice sancțiuni asupra Rusiei, fiind nevoie de aprobarea Congresului pentru ridicarea oricăror restricții.

Spre exemplu, Trump ar avea acum nevoie de permisiunea Congresului de a inversa măsurile impuse de predecesorul său, Barack Obama. De asemenea, va avea nevoie de aprobarea legiuitorilor pentru a reîntoarce proprietățile diplomatice ruse care au fost confiscate sub administrația anterioară.

Fluxul de știri
0