Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a primit interdicție de a intra și tranzita teritoriul Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în Republica Moldova. Decizia a fost luată la ședința de miercuri, 2 august, a Guvernului Republicii Moldova.

Propunerea a venit din partea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur. Acesta a invocat ingerință în politica internă a țării din partea oficialului rus.

”Este o ingerință crasă în treburile interne ale Republicii Moldova”, a declarat Galbur care a făcut referire la ultimele declarații ale lui Rogozin în cadrul unui interviu oferit pentru un post rusesc de televiziune.

Valeriu Ostalep - Sputnik Moldova
Politică
Ostalep despre vizita eșuată a lui Rogozin: Va avea de suferit toată Moldova

Potrivit șefului diplomației moldovenești, limbajul vicepremierului rus Rogozin la adresa Moldovei și cetățenilor ei este denigrator și defăimător și ”nu corespunde caracterului relațiilor bilaterale pe care Moldova dorește să le construiască cu Rusia pe baza respectului reciproc”.

”Propun de a-l declara pe domnul Rogozin persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, cu aplicarea interdicției de intrare în Moldova și tranzitare a țării noastre”, a declarat Galbur.

”Consider că este de datoria noastră să protejăm demnitatea cetățenilor din țara noastră. Modul în care au fost tratați cetățenii și Moldova este inacceptabil. Relațiile noastre cu orice țară trebuie să fie bazate pe respect reciproc”, a concluzionat premierul Pavel Filip.

Fluxul de știri
0